Elnyert pályázataink

2018.06.29.
„RÁDI PÉKSÉG” Sütőipari Kft
RÁDI Pékség egri üzem
 
       
európai uniós támogatásból kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházások valósultak meg az egri sütőipari üzemben
 
 
Az egri RÁDI PÉKSÉG Sütőipari Kft sütőipari üzemének fejlesztésére 138,48 millió forint uniós támogatást nyert a „GINOP – Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése”, „Termelési kapacitásbővítés a Rádi Pékség Sütőipari Kft-nél” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. Az összesen közel 300 millió forint összköltségvetést elérő beruházásból sikerült a termelési folyamatokat támogató 18 darab új gépet üzembe állítani, ami jelentősen megnövelte a vállalkozás versenyképességét.
 
A ’90-es évek végén a társaság alapítói hiányt éreztek a minőségi pékáruk területén és Eger város lakosságának minőségi kiszolgálására alapították meg cégüket 1998-ban RÁDI Pékség Kft. néven.
A termékek sikerének köszönhetően napjainkra az üzem Magyarország egyik vezető pékségévé nőtte ki magát. A kezdetekben mindössze pár alkalmazottal működő, családias hangulatú pékség mára több mint 150 főt alkalmaz, komplex gyártóvonalakon termel, illetve 3000 m2 alapterületet meghaladó termelő- és raktározó üzemmel rendelkezik.
A pályázat által nyújtott támogatásból lehetőség nyílt a vállalat gyártósorainak bővítésére, mely több fajta pékáru automatizált gyártását és a csomagolási folyamatok optimalizálását biztosítja.
 
A támogatott eszközbővítés keretében beszerzése került többek között két komplex gyártósor, melyek segítségével a termékválaszték is bővült. Az egyik gépsornak köszönhetően lehetővé vált az ún. lágytésztás termékek gyártása, a másik gépsor automatizált leveles tészta elkészítését és rétesszeletelést tett lehetővé nagy mennyiségben. A korábbi hangsúlyos kézi munkával végzett segédfolyamatokat gépi munkára kiváltó automata felületi kezelő és szórógép, két töltőgép, egy tésztanyújtó, egy automata terméktovábbító gép, több emelő és billentő gép nagyban hozzájárult a cég versenyképességének javításához és a termékek stabil minőségének biztosításához. Mindezek mellett bővítésre került a sütési és terméksokkolási kapacitás, és nem utolsósorban a csomagolási folyamatok felgyorsítását egy automata fóliahegesztős csomagológép és egy raklapfóliázó támogatja.

A GINOP-1.2.1-15-2015-00356 számú „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson 50%-os mértékű, 138 483 550 forintos támogatást nyert el a vállalkozás. A 279 150 553 forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. március 31-én fejeződött be.
 
A projekt Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósult.