Budapesten nyitott új, korszerű sütőüzemet a Rádi Pékség

2012. augusztus 21. | VILÁGGAZDASÁG ONLINE

Budapesti üzemmel bővítette termelőkapacitását a Rádi Pékség, s további fejlesztéseket is tervez az egri sütőipari cég. Egymás után nyílnak Pest megyében a Rádi-üzletek, ezek kiszolgálására pedig Budán nyitotta meg új üzemét az egri vállalkozás.

Hubicsák Mária, a Rádi Pékség kereskedelmi vezetője elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben is növekednek. Fejlesztéseiket komoly háttérmunka előzi meg. A gyorsan növekedő piaci igények kiszolgálására Budapesten indított sütőüzem már teljes kapacitással működik, munkát biztosítva közel kilencven dolgozónak.

Ezzel párhuzamosan az egri, Kistályai úti központban folytatódott a termelési struktúra átalakítása, itt ugyanis a friss árun kívül a korábbinál is nagyobb szerep jut a fagyasztott termékek előállításának. Ez további beruházásokkal, technológiai fejlesztésekkel jár együtt. A cég hazai és nemzetközi forgalmának növekedése érdekében a jelenlegi fagyasztottáru-előállítási kapacitásnál lényegesen nagyobbra van szükség az egyre bővülő franchise partneri hálózat és a kereskedelmi láncok ellátásához, illetve az export további erősítéséhez. Hetente számos kamion szállítja a fagyasztott pékárut az ország minden pontjára és külföldre is. A technológiai váltás megköveteli a munkaerő-állomány átszervezését is.

A vállalkozásnak vannak további elképzelései is, amelyekkel szintén új munkahelyeket teremtenek. A piackutatást követően, a stratégiai tervek megvalósításakor azonban fontossá válik annak eldöntése, hogy a közeljövőben ütemezett fejlesztésekre Egerben, Budapesten vagy további más városokban kerüljön-e sor. A cég irányvonala, hogy további önerős, a versenyképességet és az igényeket szem előtt tartó beruházásokkal, elkötelezett és kiváló szakmai tudással rendelkező munkatársakkal öregbítsék a cég termékeinek hírnevét, valamint elérni, hogy kenyereikhez, péksüteményeikhez egyre többen hozzájuthassanak.