Ismét bővít a Rádi Pékség - A cég iránt egyre nagyobb a kereslet

2012. augusztus 08. | Heves Megyei Hírlap

Budapesti üzemmel bővítette termelőkapacitását a Rádi Pékség, s további fejlesztéseket is tervez az egri sütőipari cég.

Az ország szívét is meghódítja a Rádi Pékség Sütőipari Kft. Egymás után nyílnak Pest megyében a Rádi üzletek, ezek kiszolgálására pedig Budán nyitotta meg új üzemét az egri vállalkozás. – Jelen gazdasági helyzetben is növekszünk, s ennél is nagyobb ugrásra készülünk. Komoly háttérmunka előzi meg fejlesztéseinket, melynek legutóbbi eredményeként a gyorsan növekedő piaci igények kiszolgálására Budapesten is beindítottuk sütőüzemünket, amely immár teljes kapacitással működik, munkát biztosítva közel kilencven dolgozónak– számol be az elmúlt időszak legnagyobb előre lépéséről Hubicsák Mária, a Rádi Pékség kereskedelmi vezetője.
Ezzel párhuzamosan az egri Kistályai úti központban folytatódott a termelési struktúra átalakítása, itt ugyanis a friss árun kívül a korábbinál is nagyobb szerep jut a fagyasztott termékek előállításának.
Ez persze további beruházásokkal, technológiai fejlesztésekkel jár együtt – például a fagyasztó raktárak bővítésével –, csakis így tudják kielégíteni a piaci igényeket. A cég hazai és nemzetközi forgalmának növekedése érdekében a jelenlegi fagyasztott áru előállítási kapacitásnál lényegesen nagyobbra van szükség az egyre bővülő franchise-partneri hálózat és a kereskedelmi láncok ellátásához, illetve az export további erősítéséhez. Hetente számos kamion szállítja a fagyasztott pékárut az ország minden pontjára és külföldre is. – A technológiai váltás megköveteli a munkaerő állomány átszervezését is. Azokra a munkatársainkra építünk, akik a vásárlók érdekeit szem előtt tartva követik cégünk minőségpolitikáját. A további fejlesztési terveinkhez kapcsolódó új termékstruktúra kibővítéséhez szívesen fogadjuk az adott területen tapasztalattal rendelkező szakemberek jelentkezését is.A szakmai tapasztalatok továbbadásában mi is közreműködünk, hiszen egri üzemünkben komoly pék-cukrász szakképzés folyik, nagy öröm számunkra, hogy legjobb tanulóink a szakmai bizonyítvány megszerzése után nálunk helyezkednek el – tette hozzá Hubicsák Mária.
A vállalkozásnak vannak további elképzelései is, amelyekkel szintén új munkahelyeket teremtenek. A piackutatást követően, a stratégiai tervek megvalósításakor azonban fontos szerepet kap annak eldöntése, hogy a közeljövőben ütemezett fejlesztésekre Egerben, Budapesten, vagy további más városokban kerüljön sor.
A cég irányvonala tehát az, hogy további önerős, a versenyképességet és az igényeket szem előtt tartó beruházásokkal, elkötelezett és kiváló szakmai tudással rendelkező munkatársakkal öregbítsék a Rádi finom és egészséges termékeinek hírnevét, valamint elérni, hogy a pékség üzemeiben készülő kenyerekhez, péksüteményekhez az ország egész területén és külföldön is egyre többen hozzájuthassanak.
A Rádi Pékség választékára a kezdetektől fogva jellemzőek a házias ízek, az egészséges, hozzáadott tartósítószert nem tartalmazó termékek. Az évek alatt több területen is bővítették a termékkörüket, a szendvicseken, hidegkonyhai készítményeken túl az idei nyár slágere a kitűnő házi készítésű fagylalt, melyet az egri Kossuth Lajos utcai mintaboltban augusztus 20-ig kedvezményes áron kínálnak az ott vásárlók részére.

A több milliós beruházással a budapesti üzemben akár 33.000 darab kenyér is készülhet naponta.