Színes falunap mindenki egészségéért

2012. augusztus 21. | heol.hu

OSTROROS | A mottó a községben ezúttal az „ép testben, ép lélek” volt

A tikkasztó hőség ellenére nem kellett kétszer szólni a színpad előtt helyett foglaló publikumnak: egy emberként álltak fel a székekből, hogy közös tornával kezdjék a vasárnap délelőttöt. Mindez talán furcsa is lehetne, de nem Ostoroson, a településen ugyanis Egészséges Falunapot rendezett az önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Ostorosi Alapszervezete.

E nap az „ép testben, ép lélek” mottó jegyében telt, az iskola épületében és az udvaron szűrővizsgálatok és termékbemutatók várták az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke, dr. Ulrich Diller úgy fogalmazott: az egészséget nem lehet megvásárolni, de a titok egyszerű: oda kell magunkra figyelni. A Rádi Pékség tulajdonosa e napon mutatta be új terméküket, a Szívkenyeret, amelyet 20-án fel is szenteltek, s a világon először az ostorosiak kóstolhatták meg azt.
– E kenyér az egészség szimbóluma, s a szív azt is jelenti, hogy szeretjük a magyarokat, Magyarországot, Ostorost, az itt élőket és az egészségünket – emelte ki. Kisari Zoltán polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: nemcsak egy napon érdemes odafigyelni magunkra, de az alkalom most adott. A falunapon nem maradhatott el a tűzijáték és az utcabál sem.
Tovább a cikkre: heol.hu