Gyermeknap

2014. május

A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered és különösen volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített egyetemes gyermeknap (Universal Children's Day) intézménye.


Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.
Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.

A RÁDI egészséges termékeit szívből ajánljuk minden gyermeknek. Ezen a napon kiemelten ajánljuk a CSOKO RÁDI-t, amely egy pálcikás, csokoládéba mártott és csokoládé darabkákat tartalmazó piskóta, melynek felületét dekor cukorgolyók díszítik. A jégkrémre emlékeztető, gusztusos kivitel egyben praktikus is, hiszen a kisebb gyermekek is fogyaszthatják anélkül, hogy maszatosak lennének. Kedvelt édesség, desszert, de akár tízórainak vagy uzsonnának is remek.