Elnyert pályázataink

2024.02.14.
„RÁDI PÉKSÉG” Sütőipari Kft
RÁDI Pékség egri üzem
 
       
európai uniós támogatásból kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházások valósultak meg az egri sütőipari üzemben
 
 
 - A kedvezményezett neve: "RÁDI PÉKSÉG" Sütőipari Kft.
 - Pályázati felhívás neve, kódszáma: Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése - VP3-4.2.1-4.2.2-2-21
 - A projekt címe: KOMPEX FEJLESZTÉS A RÁDI PÉKSÉG KFT-NÉL.
 - Azonosító száma: 3301912672
 - A szerződött támogatás összege: 307 821 620 Ft
 - A támogatás mértéke (%-ban): 39,58%

A projekt tartalmának bemutatása:
A társaság a projekt keretein belül szinte teljes gyártási folyamatot lefedő technológiai kapacitás bővítést tervez megvalósítani. Ehhez új lisztsílót tervez venni, amellyel meg tudja duplázni a leadott liszt mennyiségét.
Kelesztőt, dagasztógépet, sokkoló kelesztőt, Miwe sokkolót, Rondo sprayer, mely azon termékeket érinti, amelyekre vagy kalácsfény, vagy valamilyen szórat kerül. Továbbá duplaforgó kemencét kíván a társaság beszerezni, ami az elősütött termékcsoportot érinti, a termelés volumen növelése teszi szükségessé a plusz kemencét, mely szintén a kapacitás növeléséhez szükséges. A beruházás keretében beszerzésre kerül egy stangli vonal, amely évente közel 38 millió db terméket tud legyártani. A fenti gyártó berendezések mellé a vállalat be kíván szerezni egy Multiwash gépet, melynek a termelés kiszolgálásában van fontos szerepe. Segítségével sokkal hatékonyabban lehet tisztán tartani a sütőkocsikat, illetve a sütőlemezeket, mindeközben jelentős vízmennyiséget lehet megtakarítani. A beruházás keretében beszerzésre kerül egy N kategóriás elektromos áruszállító jármű.
 - A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.05.02.

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”.



2020.12.03.
„RÁDI PÉKSÉG” Sütőipari Kft
RÁDI Pékség egri üzem
 
       
európai uniós támogatásból kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházások valósultak meg az egri sütőipari üzemben
 
 
 - A kedvezményezett neve: Rádi Pékség Sütőipari Kft.
 - A projekt címe: Komplex kapacitásbővítő beruházás a Rádi Pékség Kft-nél.
 - A szerződött támogatás összege: 307 204 771 Ft
 - Visszatérítendő támogatás összege: 315 507 602 Ft
 - A támogatás mértéke: 36,99%
 - A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.29.
 - Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.6-8.3.4-16-2017-00043

A projekt tartalmának bemutatása:
A GINOP 1.2.6-8.3.4-16 kiírásra benyújtott fejlesztés során a társaság saját hideg raktárat építene a saját telephelyén, és így a stratégiailag fontos kiszállítások/logisztika saját kézbe kerülne, ezzel növekedne a vevői elégedettség. A beruházás keretében beszerzésre kerülő korszerű sütőipari gépek többfajta termék kifejlesztését, gyártását, csomagolását tenné lehetővé mind mennyiségi, mint minőségi növekedésével egyidőben.
A vállalat jelenlegi beruházását különböző szakterületek összehangolt munkájával megtervezte, felmérte a piaci szükségleteket ehhez megtervezte a szükséges kapacitásokat, majd a kapacitásokhoz megnézte milyen típusú, mekkora gépek lennének a legmegfelelőbbek. Majd a beszerzés minden tételére vonatkozóan minimum 3 árajánlatot kért be.
A beruházás 2017.04.20-án megkezdődött a hidegraktár I. ütem acélszerkezet munkáival.
A megrendelések számának fokozott növekedése oly mértékben megnövelte a Vállalat a termelését, hogy a jelenlegi gépsorok kapacitása épphogy ki tudja szolgálni a megnövekedett piaci igényeket, indokolttá vált tehát új gépsorok beszerzése, melynek révén a megnövekedett megrendelés állományt a társaság teljesíteni tudja.
A vállalat következő termékcsoportjait érinti jelen beruházás:
•     kenyerek
•     kifli, zsemle, baguette
•     édes és sós péksütemények
•     kalácsok
 
A projekt eredményeként a hidegraktár megépítésével a vállalat megszünteti jelenlegi függőségét a bér raktározás miatt. A raktározást jelenleg a Catone Kft. végzi, akik egyrészt jelezték, hogy nincs további kapacitásuk, másrészt a Rádi Pékség úgy gondolja, hogy a saját raktározás megoldásával a társaság ki tudja küszöbölni a határidőcsúszásokat, a nem megfelelő minőségben történő kiszállításokat, illetve a nem megfelelő tartalmú kiszállításokat.
Így a jelenlegi partnerek igényeit gyorsabban és magasabb szinten tudja kielégíteni a vállalat, ami lojálisabb ügyfeleket eredményez. Illetve az új nagyobb kapacitású termelőeszközöknek, illetve a saját minden minősíégi követelménynek megfelelő hidegraktár építésével a vállalat új megrendelők számára is képes lesz beszállítani pl.: IKEA, TESCO, Auchan.



2018.06.29.
„RÁDI PÉKSÉG” Sütőipari Kft
RÁDI Pékség egri üzem
 
       
európai uniós támogatásból kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházások valósultak meg az egri sütőipari üzemben
 
 
Az egri RÁDI PÉKSÉG Sütőipari Kft sütőipari üzemének fejlesztésére 138,48 millió forint uniós támogatást nyert a „GINOP – Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése”, „Termelési kapacitásbővítés a Rádi Pékség Sütőipari Kft-nél” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. Az összesen közel 300 millió forint összköltségvetést elérő beruházásból sikerült a termelési folyamatokat támogató 18 darab új gépet üzembe állítani, ami jelentősen megnövelte a vállalkozás versenyképességét.
 
A ’90-es évek végén a társaság alapítói hiányt éreztek a minőségi pékáruk területén és Eger város lakosságának minőségi kiszolgálására alapították meg cégüket 1998-ban RÁDI Pékség Kft. néven.
A termékek sikerének köszönhetően napjainkra az üzem Magyarország egyik vezető pékségévé nőtte ki magát. A kezdetekben mindössze pár alkalmazottal működő, családias hangulatú pékség mára több mint 150 főt alkalmaz, komplex gyártóvonalakon termel, illetve 3000 m2 alapterületet meghaladó termelő- és raktározó üzemmel rendelkezik.
A pályázat által nyújtott támogatásból lehetőség nyílt a vállalat gyártósorainak bővítésére, mely több fajta pékáru automatizált gyártását és a csomagolási folyamatok optimalizálását biztosítja.
 
A támogatott eszközbővítés keretében beszerzése került többek között két komplex gyártósor, melyek segítségével a termékválaszték is bővült. Az egyik gépsornak köszönhetően lehetővé vált az ún. lágytésztás termékek gyártása, a másik gépsor automatizált leveles tészta elkészítését és rétesszeletelést tett lehetővé nagy mennyiségben. A korábbi hangsúlyos kézi munkával végzett segédfolyamatokat gépi munkára kiváltó automata felületi kezelő és szórógép, két töltőgép, egy tésztanyújtó, egy automata terméktovábbító gép, több emelő és billentő gép nagyban hozzájárult a cég versenyképességének javításához és a termékek stabil minőségének biztosításához. Mindezek mellett bővítésre került a sütési és terméksokkolási kapacitás, és nem utolsósorban a csomagolási folyamatok felgyorsítását egy automata fóliahegesztős csomagológép és egy raklapfóliázó támogatja.

A GINOP-1.2.1-15-2015-00356 számú „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson 50%-os mértékű, 138 483 550 forintos támogatást nyert el a vállalkozás. A 279 150 553 forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. március 31-én fejeződött be.
 
A projekt Európai Regionális Fejlesztési Alapból valósult.